на живо

Край на цирка! Фюри и Усик се разбраха

Шоуто ще бъде на 29 април на Уембли

Сблъсъкът между Тайсън Фюри и Олександър Усик най-накрая е уреден! Дългоочакваният двубой за обединяване на титлите в тежката категория ще се случи на 29 април на "Уембли".

Боксовият специалист на ESPN Майк Копинджър потвърди новината.

"Фюри и Усик са близо до постигане на споразумение за определяне на неоспорим шампион в тежката категория", пише Копинджър в Twitter.

Плановете са за 29 април на "Уембли", след като и двамата са уведомили WBA за това, потвърди лично президентът на организацията Жилберто Мендоса пред ESPN.

Фюри е предложил 30% от приходите на Усик, а той ще прибере останалите 70%, на което украинецът се е съгласил.

Украинецът пусна видео в социалните мрежи, в което нарече Фюри "алчен шишко". Той не само се е съгласил с условията на Циганския крал, но и го застави да дари 1 милион паунда от приходите си от двубоя на Украйна във войната срещу Русия.

"Ей, алчен шишко, приемам офертата ти. Делим приходите 70/30 и мач на 29 април на "Уембли", но трябва да обещаеш, че веднага след мача ще дариш 1 милион паунда на Украйна. Всеки ден, в който не преведеш сумата, тя ще се увеличава с по още 1%. Имаме ли сделка?"

Фюри подкрепя редица благотворителни организации и на Острова пишат, че веднага се е съгласил на предложението на Усик.

След двубоя на 29 април ще имаме нов абсолютен шампион в тежката категория - нещо, което не се е случвало от повече от две десетилетия. Последният боксьор, държал и четирите колана в тежката категория бе Ленъкс Люис през 1999/2000 г.