на живо

Шампионът Киуан: Накрая не бях професор, а куче (ВИДЕО)

Боксьор №1 на Европа мечтае да чуе химна и на олимпийските игри

Шампионът Киуан: Накрая не бях професор, а куче (ВИДЕО)

Като един от най-трудните мачове в кариерата си до момента. Така определи Рами Киуан победата срещу руснака Джамбулат Бижамов, която му осигури европейската титла в кат. 75 кг на първенството в Белград (Сърбия).

Българинът беше избран за боксьор №1 на Стария континент след триумфа. Пред bTV той си пожела да чуе химна и на олимпийските игри в Париж през лятото. И допълни шеговито, че се страхува от злато във френската столица, тъй като след това няма да може да надгради успеха.

"Беше един от най-трудните мачове в боксовата ми кариера. Трябваше да се преборя със зъби и нокти за тази победа. Не бях професор както обикновено, а по-скоро куче. Показах сърце и спечелих с много усилия.", започна Киуан.

"Определено си струва. Това са синини, които минават за най-много седмица, а славата е вечна... Не очаквах да бъда избран за най-добър боксьор на Европа. Все пак Сърбия излъчи европейски шампион и очаквах той да бъде. Избраха мен, за което съм много благодарен."

"Доста пъти съм го изпитвал. Може би съм майстор да обръщам срещи след лошо начало. Успявам да запазя спокойствие и да правя каквото се налага, за да спечеля."

"Не спирам да вярвам в себе си, какъвто и да е резултатът. Единственото, което правя, е да се раздавам на макс във всеки рунд, после вече - каквото отсъдят съдиите."

Срещата беше решена след преразглеждане при наблюдателя и оценителя на съдиите. Киуан завоюва втора титла за България на шампионата след тази на Светлана Каменова (57 кг) при жените.

"На други турнири съм чувал химна на България, но на европейско първенство ми е за пръв път. Тръпката е по-различна, много по-голяма. Уникално е. Неописуемо!"

"С квотата и титлата мисля, че правя една огромна заявка за олимпийските игри. Надявам се там да чуем химна. Това ще е най-голямото нещо в живота ми. Всяка следваща година ми е по-силна от предишната. Малко ме е страх понеже ако стана и олимпийски шампион, после няма да има как да надградя.", коментира още шампионът.