на живо

Следващият съперник на Фюри - оцелял с куршуми в стомаха

Мануел Чар е лежал в затвор в Германия, бяга от гражданска война, в която губи баща си

Шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри обяви бързо-бързо плановете си, след като стана ясно, че битка между него и Антъни Джошуа няма да има.

Снимка: Reuters

Най-вероятният му следващ съперник ще бъде германеца Мануел Чар. 37-годишният боксьор за последно се изправи срещу Никола Милачич през май тази година и записа победа.

Животът на Чар обаче далеч не е бил само цветя и рози. Той оцеля след атентат през 2015 г. и девет месеца по-късно отново бе на ринга.

„Фюри е циганският крал, и аз - арабският крал, има нещо общо между нас - никога не се предаваме. Фюри имаше тежка депресия и искаше да посегне на живота си. Моят живот беше почти отнет", разказа Чар каза пред SunSport. "Направиха ми и две операции на тазобедрените стави за една вечер, а след това станах световен шампион. Фюри и аз сме посланици на това, че никога не трябва да се предаваш, а да вярваш в себе си и се бориш за мечтите си. Човек без мечта няма живот."

И това далеч не е всичко. Още преди да бъде прострелян четири пъти в стомаха, той бяга от гражданската война, която отнема живота на баща му. Боксьорът прекарва и известно време в затвора в тийнейджърските си години, преди да преобърне живота си, стъпвайки на ринга.

„Оцелях след куршум в гражданската война в Либия, когато бях на четири години. Загубих баща си в тази война. В Германия прекарах общо 4 години в затвора. Имах много тежък живот, нямах никакви пари. Бях постоянно на улицата, трябваше да се боря, да си пробивам път. Най-накрая бойните изкуства ме научиха на дисциплина и ме направиха по-добър. Да, преживях много. Аз съм може би единственият професионален спортист, който все още е активен с две изкуствени тазобедрени стави."

Чар е на 28 години, когато животът му е почти отнет след нападение от трол във Facebook. Нападателят е провокирал боксьора онлайн, публикувайки видеоклипове от загубите му в социалните мрежи. Когато Чар предлага да се изправи лично срещу човека зад екрана, той става обект на стрелба от кола до магазин за дюнери в Есен. Стрелецът Юсеф Хасан е осъден на пет години затвор.

Най-големият мач в кариерата на Чар досега е загубата от Виталий Кличко през 2012 г., но предизвикателството за WBC за короната на Циганския барон, би го надхвърлил.

„Не ме е страх от никого. Страхът е чувство, което мога да контролирам. Всеки, който ме познава, знае, че бих се бил дори с T-Rex. Ще нокаутирам Фюри в четири рунда“, надъхан е Мануел.