на живо

Усик остана без една от световните си титли

Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа ще се бият на "Уембли" за пояса на IBF

Усик остана без една от световните си титли
 

Олександър Усик вече не е абсолютен световен шампион в тежка категория. Украинецът оваканти пояса на Международната боксова федерация (IBF), след като не го защити срещу задължителния претендент Филип Хъргович (Хър).

Притежание на Усик остават титлите на Световния боксов съвет (WBC), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO). Той ще ги защитава в реванша с Тайсън Фюри през декември.

Поясът на IBF, който Усик държеше от 2021 г., ще бъде заложен в мач между британците Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа през септември на "Уембли".

Снимка: Reuters

"Антъни и Даниел, знам, че пояса на IBF е важен за вас. Това е моят подарък за вас на 21 септември", написа Усик в платформата X.

Припомняме, че на 18 май Усик спечели срещу Фюри след 12 тежки рунда и се превърна в първия абсолютен световен шампион в тежка категория от Ленъкс Люис през 1999 г. 

Снимка: Reuters

Усик винаги е казвал, че човекът, на когото дължи всичко е неговият баща.

Той го вкарва в боксовата зала, но така и не видя изкачването му до върха на световния бокс - почина веднага след победата му на олимпиадата в Лондон през 2012 г.

След историческа победа над Тайсън Фюри и получаването на статут на абсолютен шампион в тежка категория, той се обърна към баща си: „Чуваш ли ме? Успяхме!"

"Той беше този, който винаги ме мотивираше да тренирам и да уча. Всичко, което имам сега, е благодарение на него. Той инвестира толкова много в мен, приоритизира живота ми – семейство, спорт и образование."