на живо

Зеленски надъхва Усик преди боя в Джеда

Носителят на титлите на WBA, WBO и IBF ще се върне на бойното поле

Getty Images

Броени дни остават до дългоочаквания сблъсък между Александър Усик и Антъни Джошуа. Носителят на титлите на WBA, WBO и IBF в тежка категория напусна бойното поле в родината си през март, за да се подготвя за боя, но поддържа връзка с приятелите у дома.

Според медиите в Украйна от щаба на президента Зеленски са се свързали с промоутъра на боксьора Алекс Красюк с послание от държавния глава, което гласяло „да покаже на всички, че Украйна е страна на сериозни, силни и мотивирани хора, която ражда и развива силни духом хора“.

Усик ще се прибере обратно в Украйна след мача на 20 август в Джеда, Саудитска арабия. Шампионът осигури за сънародниците у дома да гледат срещата безплатно в You Tube и други платформи за стрийминг за региона на Украйна.

Снимка: Reuters

„Със сигурност Усик се прибира у дома след мача", обяви Красюк. "Неговата мисия е да вдъхновява другите, да им дава мотивация да се бият за своята родина. Неговото желание бе да остане в родината си и да помогне на сънародниците си. Отне ни време, за да го убедим за този мач с Джошуа. Той пътува много из Украйна, посещава болници, говори с военните“.