на живо

Звезда в бокса: Животът на палестинците има значение

Хората се страхуват да покажат своята подкрепа, пише Амир Хан

Звезда в бокса: Животът на палестинците има значение

Бившата звезда на ринга Амир Хан изрази мнение, че хората са „уплашени“ да подкрепят Палестина на фона на продължаващата война с Израел.

Хан се обърна написа дълъг пост в X (бивша Twitter), за да каже, че "животът на палестинците има значение" и че той "никога не се е страхувал да изрази мнението си".

"Целта през цялата ми кариера беше да стана световен шампион и да използвам славата и влиянието си, за да направя положителна промяна в света", започва публикацията си боксьорът с пакистански корени, роден на 8 декември 1986 г. в Болтън.

"Никога не съм се страхувал да изразя мнението си и да се застъпя за потъпканите. Наскоро, когато Украйна беше нападната от Русия, аз лично летях до Полша, за да подкрепя украинските бежанци.

Толкова много хора говориха за тези жестокости, но докато светът наблюдава какво се случва в Палестина, виждам толкова много мои връстници, приятели и колеги, които мълчат. Защо?

Очевидно е, че хората се страхуват да покажат подкрепата си за Палестина и което е по-лошо е, че собственият ми народ ме укорява, че подкрепям загиналите невинни жертви.

Да, животът на палестинците има значение. Светът ще запомни кой е говорил и кой не. И Бог ще помни кой мълчи, докато се пролива невинна кръв."

Хан е поредната спортна звезда, която показа подкрепа за палестинците след разгарящия се конфликт в региона след атаките на радикалните ислямисти от "Хамас" в Израел в събота.

В Израел броят на жертвите нарасна до 1200 - което прави атаката най-смъртоносната в 75-годишната история на страната, докато официални лица в Газа съобщават за близо 1000 жертви.