на живо

Стъки и ММА бойци отидоха при спортния министър. Извинил им се

Според шефа на федерацията нищо от думите на Антон Кутев за плащаните милиони не се потвърдило

Председателят на Българската федерация по ММА Станислав Недков – Стъки и състезатели по бойния спорт от различни клубове проведоха протестна акция в ресорното министерство, след като преди два дни говорителят на служебното правителство Антон Кутев обяви, че структурата е изразходвала неправомерно пари по различни програми на ведомството.

„Ние искахме среща с министъра на спорта, за да чуем от него дали с документацията, с която разполага, потвърждава думите на глашатая Кутев. Той каза, че отрича, че не потвърждава неговите думите, не се съгласява с тях. Гънейки се като червей на пресконференцията, видяхме как го беше срам, защото е председател на федерация и знае, че тези пари не отиват при председателят на федерацията, а при момчетата в клубовете“, заяви Недков.

По думите му БФ ММА е една от най-слабо финансираните федерации у нас, въпреки стотиците медали, които състезателите ѝ печелели: „Ние не сме престъпници, а шампиони, които заслужават внимание“.

Той заяви, че ще съди Антон Кутев за клевета, но не и Андрей Кузманов, защото получил извинение от него.

Снимка: bTV

С уточнението, че не се занимава с политика и е „спортист от световна класа“, Стъки заяви: „Служебният кабинет не е правителство, което иска да решава проблемите на хората, а е предизборен щаб на президента Румен Радев. (…) Изнасят се ежедневно сигнали за нередности, които сигнали не могат да бъдат проверени в момента, но могат да повлияят на изборните резултати“.

Снимка: bTV

Въпреки, че пред камерите Недков твърдеше, че акцията е била с мирен характер, в министерството бяха изпратени 7-8 полицейски автомобила и около 50 униформени.