на живо

42 години по-късно: Отново Астън Вила - Байерн 1:0! (ВИДЕО)

Сензационен край на серията на баварците в ШЛ

 

Незабравима вечер за Астън Вила! Английският тим поднесе една от изненадите във втория кръг на Шампионската лига, побеждавайки Байерн Мюнхен с 1:0 у дома.

Така бирмингамци повториха минималния успех срещу баварците от 1982-ра. Триумфът преди 42 години обаче беше по-ценен, тъй като донесе на Вила Купата на европейските шампиони.

На Вила Парк домакините отбелязаха в 22' чрез Пау Торес, но попадението на испанския национал не беше зачетено заради засада след намеса на системата за видеоповторения (VAR).

До почивката най-добрата голова възможност беше за Байерн - лятната покупка Майкъл Олисе стреля от дистанция и топката летеше към далечния ъгъл, но вратарят Емилиано Мартинес се намеси брилянтно, избивайки в корнер.

 

Байерн владееше инициативата през втората част, в която атаката беше подсилена с включването от пейката на Джамал Мусиала и Лерой Сане.

Снимка: Reuters

Друга резерва, обаче на Вила, се превърна в героя на вечерта. В 79' колумбийският нападател Джон Дуран се възползва от извеждащ пас на Торес и преодоля технично излезлия напред Мануел Нойер за 1:0.

В оставащите минути стражът Мартинес спря Серж Гнабри и Хари Кейн, за да осигури трите точки за тима на Унай Емери.

По този начин Вила удължи на 7 мача серията си без загуба във всички турнири. Англичаните пратиха в историята и впечатляващата поредица на Байерн, който не познаваше поражението в 41 двубоя от основната фаза на Шампионската лига.

В следващия кръг Вила домакинства на Болоня в преследване на трети успех, докато Байерн гостува на Барселона в един от най-интригуващите сблъсъци.

Всички резултати тази вечер можете да намерите ТУК.

Последвайте btvsport.bg за още новини във VIBER

Още видео и снимки от btvsport.bg и в INSTAGRAM

Още горещи теми от от btvsport.bg и във FACEBOOK