на живо

Барселона разпиля кошмара Байерн (ВИДЕО)

Левандовски отбеляза на бившите, но героят е друг

 

След 6 поредни мача без победа срещу Байерн, Барселона прати в историята баварския си кошмар! Испанският гранд разби германския с 4:1 у дома в най-интригуващия мач от третия кръг на Шампионската лига.

На Естадио Олимпико в каталунската столица, домакините поведоха още в 54-ата секунда, когато капитанът Рафиня беше изведен сам срещу Мануел Нойер, преодоля го с лекота и прати топката в мрежата.

Снимка: Getty Images

Това е вторият най-бърз гол за каталунците в турнира, като №1 остава попадението на Марк ван Бомел срещу Панатинайкос през 2005 г., реализирано от нидерландския халф в 36-ата секунда.

Гостите помислиха, че са изравнили в 10' чрез Хари Кейн, но голът му не беше зачетен заради засада след намеса на системата за видеоповторения (VAR).

Английският нападател все пак направи резултата 1:1 в 18', възползвайки се от подаване на Серж Гнабри.

 

В 36' бившата звезда на Байерн Роберт Левандовски възстанови аванса на Барселона. В хода на атаката останаха съмнения за нарушение на Фермин Лопес срещу Ким Мин-Джае, обаче съдиите прецениха, че такова няма.

Малко преди почивката Рафиня покачи на 3:1 след брилянтен пас на Марк Касадо, а в началото на втората част сценарият се повтори, като този път асистенцията беше на европейския шампион Ламин Ямал.

Рафиня стана четвъртият бразилец с хеттрик за Барселона в Турнира на богатите, като е в елитната компания на Ривалдо, Роналдиньо и Неймар.

Така "блаугранас", водени от екс треньора на съперника Ханзи Флик, записаха втори пореден успех в основната фаза, докато Байерн загуби трето поредно гостуване в турнира за първи път. Поражението е и второ поредно в Шампионската лига за баварците, които нямаха такова в предишните си 41 двубоя.

В следващия кръг тимът на Венсан Компани приема Бенфика, докато Барселона ще пътува до Сърбия за мач с аутсайдера Цървена звезда.