на живо

Холанд печели битката срещу Мбапе

Съгласни ли сте?

 

На крилете на Арлинг Холанд Манчестър Сити разпиля Спарта Прага с 5:0 и се изкачи на върха в Шампионската лига.

Норвежецът отбеляза два от петте гола на своя отбор и вече има три този сезон, от общо 44 в кариерата си, когато става въпрос за турнира на богатите.


С това той вече се изкачи до 16-о място във вечната класация на голмайсторите в Шампионската лига и му трябват само още пет, за да влезе в Топ 10.

Снимка: Reuters

След като Меси и Роналдо вече не играят в Европа и не се състезават в Шампионската лига, футболните фенове отдавна виждат ново голямо съперничество в лицето на Килиан Мбапе и Арлинг Холанд.

 

Засега битката помежду им, що се отнася до клубния футбол и личните постижения, се печели от норвежеца.

Норвежецът е единственият сред Топ 100 голмайстори в историята на Шампионската лига, който отбелязва средно повече от един гол на мач (1.05) и достига 44 в само 42 мача.

Снимка: Instagram

Мбапе има 49 попадения, но му трябваха 76 мача, за да ги вкара, а този сезон той уцели вратата само веднъж, в първия кръг, срещу Щутгарт.

Трябва да се има предвид също, че асът на "гражданите" е с 19 месеца по-млад от Мбапе, а и има и титла в Шампионската лига, която френската звезда на Реал все още не е печелил.

 

Единственият проблем за Арлинг е, че идва от страна с малко футболни традиции и шансовете за постигане на по-големи успехи с националния отбор са минимални. За разлика от него Мбапе вече има една световна титла с националния отбор на Франция.

Снимка: Reuters

Последвайте btvsport.bg за още новини във VIBER

Още видео и снимки от btvsport.bg и в INSTAGRAM

Още горещи теми от от btvsport.bg и във FACEBOOK