на живо

НА ЖИВО: Късните мачове от Шампионската лига

Гледайте пряко комбинирано предаване на платформата Champions TV

 

Гледайте всички късни мачове от основната фаза на Шампионската лига чрез платформата Champions TV вече и във вторник.

За първи път в историята мачове от Шампионска лига ще има в четвъртък, както и през януари. Емоциите ще са върхови, достъпът до тях – за всеки на Champions TV.

Най-гледаният футболен турнир в Европа за 70-и сезон! Сега обаче – с нов формат и нов брой отбори.

РЕГЛАМЕНТЪТ

Понятието „групова фаза“ остана в историята след жребия на 29 август в Монако. Така в битката за най-ценното клубно отличие сили ще премерят не досегашните 32 отбора, а с 4 повече.

Промяната, която УЕФА въведе, поставя тимовете в общо класиране. Всеки отбор ще изиграе по осем мача срещу различни съперници. Това ще определи първите осминафиналисти. Завършилите от 9-о до 24-о място ще се срещнат в елиминационен сблъсък, в който ще определят съперниците на първите, достигнали до елиминационната фаза.

Разлика има и при тези, които отпадат от Шампионската лига, в случая на позициите от 25-о до 36-о място. Те няма да продължат в Лига Европа, а приключват участието си в евротурнирите.

Срещите от 9-о до 24-о място ще са на 13-и и 20-и февруари 2025 г., осминафиналите – на 4/5 и 11/12 март 2025 г., четвъртфиналите – 8/9 април и 15/16 април, полуфиналите – 29/30 април и 6/7 май. Директният сблъсък за трофея ще се състои на 31 май на „Алианц Арена“.

Снимка: Reuters

Програмата вещае поредната порция от запомнящи се мачове по европейските терени в спора за „Ушатата“.