на живо

НА ЖИВО: Лил - Реал и останалите късни мачове от Шампионска лига

Гледайте пряко комбинирано предаване на платформата Champions TV

 

Гледайте всички късни мачове от основната фаза на Шампионската лига чрез платформата Champions TV.

За първи път в историята мачове от Шампионска лига ще има в четвъртък, както и през януари. Емоциите ще са върхови, достъпът до тях – за всеки на Champions TV.

Най-гледаният футболен турнир в Европа за 70-и сезон! Сега обаче – с нов формат и нов брой отбори.

 

РЕГЛАМЕНТЪТ

Понятието "групова фазa" остана в историята след жребия на 29 август в Монако. Така в битката за най-ценното клубно отличие сили ще премерят не досегашните 32 отбора, а с 4 повече.

Промяната, която УЕФА въведе, поставя тимовете в общо класиране. Всеки отбор ще изиграе по 8 мача срещу различни съперници. Това ще определи първите осминафиналисти. Завършилите от 9-о до 24-о място ще се срещнат в елиминационен сблъсък, в който ще определят съперниците на първите, достигнали до елиминационната фаза.

Разлика има и при тези, които отпадат от Шампионската лига, в случая на позициите от 25-о до 36-о място. Те няма да продължат в Лига Европа, а приключват участието си в евротурнирите.

Срещите от 9-о до 24-о място ще са на 13-и и 20-и февруари 2025 г., осминафиналите – на 4/5 и 11/12 март 2025 г., четвъртфиналите – 8/9 април и 15/16 април, полуфиналите – 29/30 април и 6/7 май. Директният сблъсък за трофея ще се състои на 31 май на „Алианц Арена“.

Снимка: Reuters

Програмата вещае поредната порция от запомнящи се мачове по европейските терени в спора за „Ушатата“.

Платформата Champions TV ще е ваш спътник за поредна година. Комбинираното предаване ще бъде излъчвано във всички вечери с Шампионска лига и ще ви направи съпричастни с най-интересното от късните мачове с коментар в реално време.

Събитията може да следите, както винаги във всички канали на bTV Media Group: в ефира на две телевизии - bTV Action и RING, както и на платформата VOYO.bg.

От началото на този сезон в Шампионската лига, платформата Champions TV, която показва по уникален начин в реално време и едновременно всички късни мачове, които се играят преди фазата на плейофите, става достъпна за българския потребител и във вторник.

От тази есен, всяка вторник вечер, по време на мачовете от основната фаза на Шампионската лига, феновете ще имат възможност да гледат на живо комбинирано предаване от седем срещи. Предаването ще се излъчва директно онлайн на btvsport.sportal.bg/championstv/ – напълно безплатно и без нужда от регистрация.“.

Във втория кръг днес късните мачове са 7:

ЛИВЪРПУЛ - БОЛОНЯ

Ливърпул превзе „Сан Сиро“ срещу Милан – познатия си опонент от финалите през 2005-а и 2007-а. Сега мърсисайдци излизат срещу втория си италиански съперник, който се завръща в надпреварата след 60-годишна пауза. Отборът от областта Емилия-Романя по чудо не спечели срещу Шахтьор Донецк, след като регистрира 17 изстрела срещу само 4 на украинците. Часове преди сблъсъка гостите показаха новия си екип, който бе представен със закачка към емблематичната банда от град Ливърпул – "Бийтълс". 

АСТЪН ВИЛА - БАЙЕРН МЮНХЕН

В хита на вечерта ще се случи повторение на финала от 1981/82 между Астън Вила и Байерн Мюнхен. Вила игра за последно в Турнира на богатите преди 42 години, а с играта си през миналия сезон заслужи европейските си вечери в Бирмингам. Капитанът на англичаните Джон Макгин ще отсъства поради контузия, а топ реализаторът на баварците за миналия сезон Хари Кейн е под въпрос. Споменът у германците от спечелената купа през 2020-а е все още жив, но и достатъчно далечен.

Снимка: Reuters

ЛИЛ - РЕАЛ МАДРИД

Лил не си помогна срещу „лъвовете“ от Спортинг при гостуването си в Лисабон с червения картон в края на първото полувреме. Днес на „Стад Пиер Мороа“ „мастифите“ ще посрещнат настоящия носител на Ушатата – Реал Мадрид. Реал излиза за 16-ата си купа в турнира, който „Белият балет“ закономерно приема за свой собствен.

Снимка: givemesport.com

ЛАЙПЦИГ – ЮВЕНТУС

Лайпциг усети горчилката от допуснатия обрат на „Уанда Метрополитано“ въпреки ранното си попадение. За опонент днес ще има торинския гранд Ювентус, който за момента е с една победа в турнира. Марко Розе отново ще разчита на основните си герои Шави Симонс и Бенямин Шешко за постигане на позитивен резултат. „Старата госпожа“ не е играла на финал от 2017-а, когато отстъпи на Реал Мадрид, а през миналия сезон не успя да излезе от групите.

Снимка: Reuters

БЕНФИКА - АТЛЕТИКО МАДРИД

Португалският Бенфика и испанският Атлетико Мадрид ще излязат на „Ещадио да Луж“ в настроение от постигнатите три точки в първите си двубои. Мачът идва два дни след оттеглянето на легендата на „дюшекчиите“ Антоан Гризман от националния отбор на Франция. Архитектът на тима от Мадрид Диего Симеоне кара вече 13-и си сезон начело и иска това да е годината, в която трофеят да отиде при червено-бялата част от испанската столица.

Снимка: Reuters

ДИНАМО ЗАГРЕБ - МОНАКО

В сблъсъка Динамо Загреб - Монако  „монегаските“ ще стъпят на терена в по-добро настроение след удара по звездите на Барселона. Тимът от Загреб корабокрушира жестоко още в първия си мач, след като бе отнесен от 9 по Рихтер – трус, който предизвика Байерн Мюнхен у дома – 6 от попаденията хърватите допуснаха през второто полувреме.

Снимка: Reuters

ЩУРМ ГРАЦ - БРЮЖ

Щурм Грац и Брюж също е поставен сред мачовете с начален час от 22:00, но това не е повод да бъде пропуснат. Австрийците сътвориха атрактивен дуел с Брест, докато Брюж отстъпи на Борусия, при това като домакин. Дори и да се възприема като среща на средняци, това не сваля от заряда, с който ще излязат отборите на Кристиан Илцер и Ники Хайен.

Снимка: Reuters