на живо

Обирът на Бензема - капка кръв, GPS и убийство

Разследването продължава

На 23 януари 2022 г. домът на звездата на Реал Мадрид - Карим Бензема, в Сан Себастиан де лос Рейес беше обран, докато французинът играеше за кралския клуб срещу Елче в Примера дивисион. Разследването по случая продължава, но вече има 3 ключови улики.

Грабежът бе извършен, когато в къщата на Бензема нямало никого. Крадците планирали всичко дълго време и влезли през градината. Това не е първият път, в който обират Бензема по време на мач, като същото го сполетя докато играеше в Ел Класико през 2019 г.

Вече има арестуван в Ла Хункера по случая, който ще прекара известно време в затвора до делото, защото според властите има голяма опасност да опита бягство.

Доказателствата, че е извършил престъплението, са 3. Според АВС, съпругата на Бензема оставила GPS в една от откраднатите чанти. Разследващите открили и кръв по чаша, която нахлулият с взлом счупил. От нея било взето ДНК за сравнение с това на заподозрения. Последният има история на злоупотреба с наркотици.

Полицията смята, че извършителите всъщност са трима, пристигнали специално от Марсилия. Органите на реда подозират, че собственикът на колата, използвана за престъплението, е убит.

Очакват се показанията и на другите двама от пристанищния френски град, свързани с грабежа.