на живо

Реал с труден успех в ШЛ, Ливърпул превзе Сан Сиро (ВИДЕО)

Вижте всички резултати тази вечер

 

Реал Мадрид започна защитата на трофея си в Шампионската лига с труден успех. Кралският клуб победи с 3:1 гостуващия Щутгарт в мач от първия кръг на новата основна фаза. Така испанският гранд удължи на 14 двубоя серията си без загуба у дома в турнира.

От предишния сезон, в който участва в Шампионската лига - 2009/2010, Щутгарт изпадна на два пъти от германския елит и завърши само три пъти в първата половина на таблицата в Бундеслигата. Под ръководството на Себастиан Хьонес обаче бившият отбор на Красимир Балъков се завърна сред най-добрите на Стария континент. И "швабите" се опълчиха на Реал на ст. Сантиаго Бернабеу!

В първите 20 минути вратарят на домакините Тибо Куртоа показа класа на 3 пъти, а веднъж Енцо Мило пропусна очи в очи с него.

Постепенно Реал пое инициативата и стигна до гол в 46', когато Килиан Мбапе оползотвори подаване на Родриго. Попадението е първо за френската звезда с екипа на Реал в Шампионската лига.

 

Щутгарт изравни в 65' - Денис Ундав се оказа непокрит на далечната греда и с глава прати топката в мрежата зад Куртоа след корнер. Голът прати в екстаз агитката от над 4000 привърженици на Щутгарт.

Но, както често се случва в Турнира на богатите, Реал взе своето. В 83' Антонио Рюдигер възстанови аванса на "кралете" с глава след ъглов удар, а в добавеното време резервата Ендрик оформи крайното 3:1 с далечен шут и грешка на стража Александър Нюбел.

В друг интригуващ двубой тази вечер Ливърпул записа трети пореден успех срещу Милан. Мърсисайдци спечелиха с 3:1 насред Сан Сиро.

Кристиан Пулишич изведе "росонерите" напред още в 3', но централните бранители на гостите - Ибрахима Конате и Върджил ван Дайк, се разписаха по веднъж до почивката - 1:2. Капитанът Ван Дайк ознаменува с попадение своя мач №50 в Шампионската лига.

Снимка: AFP

Милан понесе тежък удар в 51', когато вратарят Майк Менян отстъпи принудително мястото си на 19-годишния Лоренцо Ториани. Юношата спря на два пъти Доминик Собослай, обаче при третия опит унгарският национал покачи на 3:1 за "червените" от града на "Бийтълс".

В крайна сметка Ливърпул се реваншира на феновете си за изненадващото поражение с 0:1 от Нотингам Форест. Победата е четвърта в 5 мача откакто начело на тима застана Арне Слот.

Милан е на другия полюс - едва един успех в последните 5 двубоя, и столът на поелия "росонерите" през лятото Пауло Фонсека продължава да се клати. Програмата не е благосклонна към миланския гранд, на който предстои дерби с Интер.

Всички резултати тази вечер:

Ювентус - ПСВ Айндховен 3:1
Йънг Бойс - Астън Вила 0:3
Байерн - Динамо Загреб 9:2
Милан - Ливърпул 1:3
Реал Мадрид - Щутгарт 3:1
Спортинг Лисабон - Лил 2:0