на живо

Епизод 6: По пътя към Олимп (ВИДЕО)

Дигиталната ни рубрика, посветена на европейските клубни турнири, продължава от Атина

Епизод 6: По пътя към Олимп (ВИДЕО)
 

bTV отново е напът. Време е за финала на Лигата на конференциите. В сряда на АЕК Арена един срещу друг ще се изправят отборите на Олимпиакос и Фиорентина в спор за трофея в третия по сила турнир на Стария континент.

Мача ще може да гледате пряко от 21:00 ч. в ефира на bTV Action и онлайн на VOYO.

Снимка: Надежда Джорджева

Всички новини от екипа ни в гръцката столица, част от който са Илия Илиев, Ивайло Чилев, Йордан Грозданов, Константин Димитров и Надежда Джорджева, може да следите и напълно безплатно и без регистрация на www.btvsport.bg.

Снимка: Надежда Джорджева

Тръгваме в уречения час. Първата ни спирка е за кафе и вестници. Обсъждаме всички актуални теми, включително баража за Европа, който ще играе ЦСКА в края на седмицата. Минаваме през историята на Константинопол и връзката между АЕК, ПАОК и бежанците, предстоящата 100-годишнина на Олимпиакос и дали Дани Наумов ще продължи кариерата си в Левски или ЦСКА.

Отиваме в страна, в която всички обичат спорта. И помнят. Преди 20 години Гърция спечели европейската титла по футбол в Португалия, а месеци по-късно Атина прие летните олимпийски игри. Днес пак Господ е грък - Панатинайкос е кралят на баскетболна Европа и фенове ще празнуват по улиците до сутринта.

Границата с Гърция минаваме почти за секунди без никакво напрежение. Няма още загорели за почивка уморени българи, няма и задръствания.

Ред е за първото предизвикателство. Спираме за обяд. Докато обсъждаме ще успеем ли да хванем шампионския парад на ПАО в столицата, посветен на седмата Евролига в историята на "детелините", продуцентът Ивайло Чилев и коментаторът на мача в сряда Данчо Грозданов решават да си спретнат "люта" баскетболна битка. Двамата запретват ръкави и не пестят сили. Категорична победа за продуцента със... 117:15. Истинска лекция, от която дълго ще боли...

Снимка: Надежда Джорджева

След близо 9 часа път и почти 10 пункта за плащане на магистрални такси, вече сме в Атина. Имаме и акредитации, но къде, по дяволите е паркингът!? Въртим, търсим, питаме...

Снимка: Надежда Джорджева

Почти никой от персонала, който помага на стадион "Света София", не говори английски.