на живо

Илич: Трябва да играем по коренно различен начин

Треньорът на ЦСКА е оптимист за реванша срещу "Сейнт Патрикс"

Саша Илич е твърдо убеден, че ЦСКА ще отстрани "Сейнт Патрикс" в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. За целта обаче "начинът на игра трябва да бъде напълно различен".

ЦСКА загуби с 0:1 на "Васил Левски" и следващата среща на отбора в първенството бе отложена, за да могат играчите да се съсредоточат върху европейските клубни турнири.

"Загубата от "Сейнт Патрикс" беше много тежка за нас, но хубавото е, че имаме възможност да се поправим още в четвъртък. Надявам се, че ще ги елиминираме", заяви Илич в интервю, публикувано в канала на клуба.

Снимка: Lap.bg

"Тази една седмица работа с отбора беше много важна за нас, защото искахме да възстановим някои футболисти и да се подготвим по-добре за реванша. Всяко нещо, което правим, го решаваме заедно - целият треньорски щаб, медицинският екип и кондиционният треньор. Заедно взехме решението, че ни е нужна една седмица работа с отбора, за да можем да се подготвим възможно най-добре за реванша в четвъртък".

ЦСКА не игра според очакванията в първия двубой и вместо натиск и изразителна победа, "червените" не успяха да създадат достатъчно положения и допуснаха нелеп гол в края след грешка на младока Асен Дончев.

"Най-важният урок след срещата е, че ако не влезем в мача по начина, по който искаме, после търпим определени последици. Мога да кажа със сигурност, че имаме много по-голяма класа от показаното миналия четвъртък и имаме потенциал да елиминираме "Сейнт Патрикс". Трябва да играем по много по-различен начин от това, което демонстрирахме миналата седмица", продължи треньорът.

Снимка: Lap.bg

"И те имат някои недостатъци. Нашият начин на игра трябва да бъде много по-различен - да ги накараме да сгрешат, за да можем да вкараме гол, както те го направиха в София."

"Целта ми е ЦСКА да има разпознаваем стил. Понякога успяваме да го покажем, а понякога не успяваме. Колкото до футболистите - двама от тях тъкмо дойдоха, така че ще им трябва време. Заедно сме само от една седмица."

"Изключително голям оптимист съм по отношение на класирането. Мисля, че и играчите са оптимисти, но пак казвам - всичко зависи от нас. Начинът на игра трябва да бъде напълно различен и ако в Ирландия покажем това, което очаквам, ще имаме огромни шансове да продължим напред", каза още Илич.