live

Самолетни неволи оставиха съперника на ЦСКА в София

"Сейнт Патрикс" не може да се прибере в Ирландия

Самолетни неволи за съперника на ЦСКА в третия предварителен кръг на Лигата на конференциите - "Сейнт Патрикс". Налага се ирландският тим да остане в София до неделя и затова отложи планирания си за утре двубой от местното първенство.

"Сейнт Патрикс" трябваше да гостува на "Шелбърн" в неделя, но от клуба изразиха благодарности към местната федерация за разбирането и отлагането на срещата.

"Според правилата на УЕФА използването на чартърни полети от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите е задължително. Поради настоящите трудности в авиационната индустрия, които са добре известни, ние и нашите туристически посредници имахме огромни затруднения при намирането на чартъри, в резултат на което футболистите и екипът останаха в София, и няма да са в състояние да се върнат в Дъблин до ранните часове на неделя сутрин", обясниха от "Сейнт Патрикс".

Снимка: Lap.bg

От клуба добавиха, че през седмицата са информирали и местната федерация, и Европейската футболна централа (УЕФА) за ситуацията и са благодарни за оказаното съдействие. 

В четвъртък вечер "Сейнт Патрикс" изненадвано победи ЦСКА с 1:0 в София в първата среща от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите.

Реваншът е на 11 август в Дъблин.