на живо

Стоилов: Ако трябва, ще отложим първенството, за да влезем в групите

"Трябва да излезем в реванша срещу "Хамрун" все едно не е имало първи мач"

Ако отстрани "Хамрун", "Левски" ще поиска отлагане на шампионатния двубой с "Лудогорец". Това заяви треньорът на "сините" преди реванша с малтийския тим от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите. Мъри се сопна на въпрос на bTV по темата и добави "Ако трябва, ще отложим цялото първенство, само и само да стигнем до групите".

"Ако изглеждаме уверени в защита, както беше срещу "Пирин" и "Хамрун", все ще намерим пътя към вратата на противника. Важно е как се отбраняваме в европейските мачове, които са повече игра на тактическа дисциплина, но трябва да търсим и гола.", започна Стоилов на пресконференцията си.

Снимка: Lap.bg

"Казах и преди първия мач, че съм впечатлен от комбинативността, увереността и дисциплината на нашия противник. Те показаха модерен стил и начин на игра, така че зависи много как ще играем в защита. Още не сме изчистили всичко около състава, а и имаме дребни проблеми, които се надяваме да отшумят. Пред собствена публика обаче "Левски" трябва да играе гордо и други изисквания не можем да имаме. Ще атакуваме и ще търсим победата."

"Трябва да бъдем внимателни с очакванията ни. Утре трябва да мислим за мача все едно не е имало първи. Трябва да играем от първата минута за победа. Не се съмнявам, че ще го правим със сърце и душа. Аз казвам често на футболистите, че искам горещо сърце, хладен ум и спазване на тактическа дисциплина."

"Добре е да казваме истината на играчите ни. А тя е, че предстои тежка европейска битка. В последните години сме аутсайдери в Европа и сега със зъби и нокти пак трябва да градим авторитет."

"Дай Боже да отстраним "Хамрун", дали ще искаме отлагане за мача с "Лудогорец" сме го заявили официално. Ако трябва, ще отложим цялото първенство, само да стигнем до групите."

Снимка: Lap.bg