на живо

25-годишен футболист получи сърдечен арест, още е в безсъзнание (ВИДЕО и СНИМКИ)

Канзас Сити Чийфс отмениха заниманията си

25-годишен футболист получи сърдечен арест, още е в безсъзнание (ВИДЕО и СНИМКИ)
 

Кошмарна новина с един от младите таланти в американския футбол отвъд океана. Би Джей Томпсън от отбора на Канзас Сити Чийфс от NFL е получил сърдечен арест по време на среща между футболистите на тима и ръководството, съобщават медиите в САЩ.

Брандън Томпсън-младши, известен като Би Джей, продължава да е в безсъзнание, но за щастие показателите му са добри и няма опасност за живота му.

25-годишният защитник се почувствал зле по време на срещата с мениджмънта на Канзас Сити Чийфс. На помощ веднага са се притекли лекарите на клуба. След идването на линейката той е откаран в местната болница. 

Там е установено, че футболистът е получил сърдечен арест.

Снимка: Getty Images

Близки до Томпсън съобщават, че ситуацията е овладяна. Те отказват повече информация. Младокът е част от Професионалната футболна лига (NFL) на САЩ от 2023 г., като за краткия си път след колежа той вече стана шампион с Канзас, след като спечели Супер Боул.

Снимка: Getty Images

От Канзас Сити Чийфс също не споделят за случилото се, изчаквайки развитието на ситуацията. Четирикратните победители в Super Bowl дори преместиха тренировката си, за да избегнат срещи с журналисти. 

Брандън Томпсън беше избран от тима в петия кръг на драфта през 2023 г. Той изигра само един мач за Чийфс през миналия сезон. Би Джей е възпитаник на университетите Бейлър и Стивън Остин в колежанската лига на САЩ NCAA.