на живо

Андреев за Игрите: Ще изпълня обещанията към хората, които не са сред нас

"Не трябва да се смесват животът на професионален спортист с този на обикновен човек", категоричен е треньорът Пламен Братойчев

Андреев за Игрите: Ще изпълня обещанията към хората, които не са сред нас

Двукратният европейски шампион по вдигане на тежести - Божидар Андреев, иска да спечели олимпийски медал, за да изпълни обещание към покойния си баща. Това заяви той в предаването "Тази неделя". 

Андреев триумфира за втори път с титла на Стария континент в категория до 73 кг преди месец, а сега фокусът му е насочен към подготовката за Игрите в Париж през лятото на 2024 г.

"Лишавам се от доста неща - сладкото, енергийни напитки, хляб. Ям повече месо, салати. Треньорът снощи направи една бърза проверка дали съм вкъщи. Целта е първо да стигнем до състезанието. После ще минем през опитите и ще решим - правим първи опит, нагласяме се някъде и след това атакуваме медалите", разкри Андреев и добави:

"Майка я зарадвах като сложих медала на врата ѝ. По време на олимпийските игри смятам да зарадвам и всички останали хора. Това е другото обещание към хората, които не са сред нас. Мисля да си го спазя. Възможно е да стигнеш върха. Само да има желание, търпение и усилия да направиш това, което искаш. Ако искаш нещо, просто трябва да вършиш това нещо, да си търпелив и постоянен"

Плътно до европейския шампион е треньорът му Пламен Братойчев, който го покровителства от дете.

"Божидар го намерих в Тополчане, в училището. Харесах го като качество и така започнахме. Професионалният спортист би трябвало да има и такъв начин на живот. Един от проблемите за тези, които не са тръгнали нагоре, е че смесват живота на професионалния спортист и животът на обикновения човек. Това почти никога не дава най-добрите резултати", заяви той.

Братойчев разкри и детайли за подготовката за Игрите в Париж.

"По-сериозната ни подготовка ще почне от 1 май в нашите национални бази и последните 20 дни планувам климатизация във Франция, в Дижон - една нова база, открита наскоро"