на живо

Антоанета Костадинова: Ако имаме шест олимпийски шампиони, как ще ги наредим?

Направете две класации - едната за популярните спортове, а другата за по-непопулярните, предлага сребърната медалистка от Токио 2020

Антоанета Костадинова: Ако имаме шест олимпийски шампиони, как ще ги наредим?

Дискусията около десетката за "Спортист на годината" за 2023 г. продължава.

С коментар се включи и сребърната медалистка от Токио 2020 на 10 метра пистолет Антоанета Костадинова.

"Много противоречиви мнение, дискусии и спорове роди класацията Спортист на годината за 2023 г. И нормално, тази класация няма как да бъде обективна, спортовете и успехите на състезателите също не са измерими.

На всички ни е ясно и друго, повечето гласуващи си имат фаворити, предпочитани спортове, наричани популярни. Година на олимпиада е, представете си, че имаме пет или шест (Дай Боже) олимпийски шампиона, как ще ги наредим (имало е вече такива случаи в предишни години)?

Снимка: Евгений Милов, bTV

Предлагам ви, уважаеми организатори, да направите две класации, едната за популярните спортове, а другата за по-непопулярните.

Убедена съм, че втората ще бъде запълнена от олимпийски, световни и европейски медалисти. Първата може да си я попълните по симпатии. Благодаря за вниманието! За много години", пише 37-годишната шампионка на страницата си във Facebook.

Спортната стрелба няма представил в Топ 10. Кирил Киров бе избран за най-добър стрелец за годината в класацията на Български стрелкови съюз, след като спечели бронз на 10 метра пистолет на световното първенство в Баку. Успехът донесе олимпийска квота за Киров за Игрите в Париж 2024.