на живо

Медалистите в сноуборда пред bTV: Пожелаваме си да повторим това класиране (ВИДЕО)

Не трябва да бъдем подценявани от другите ски нации, казаха двамата медалисти

България завоюва два медала на световното първенство за младежи по сноуборд в Банско в паралелния гигантски слалом. Тервел Замфиров се пребори за златото, докато среброто отиде в ръцете на Александър Кръшняк.

Двамата говориха специално пред bTV, където заявиха, че България не трябва да се притеснява от по-силните нации в ските.

Снимка: Ладислав Цветков

Не трябва да бъдем подценявани от другите ски нации. Ние също можем толкова, колкото и те. Притеснението не идва от нацията, а от самия човек. Ние нямаме много опит в състезанията, но не се притесняваме чак толкова от другите. Пожелаваме си да повторим това класиране от днес през следващите дни“, отбеляза Замфиров, който даде най-добро време.

Снимка: Ладислав Цветков

Мнението си пред нашата медия даде и Георги Атанасов, който е старши треньор на националния отбор за младежи. 

Историята познава подобни резултати и се надяваме това да е началото на една нова вълна алпийски сноубордисти. Преди години имахме двама състезатели в Япония – Радослав Янков и Иван Ранчев, взеха първа и втора позиция. Това е едно добро знамение за бъдещето, което ни предстои. Работим да идва следващо поколение и смятам, че резултатите са налице“, заяви той.