на живо

Баща му лежа за убийство, той стана легенда, сега плаче и се бори с изтощение и стрес

Баща му лежа за убийство, той стана легенда, сега плаче и се бори с изтощение и стрес

Легендарният снукър играч Рони О'Съливан избухна в сълзи, когато си спомни последните думи на баща си към него, преди да влезе в затвора.

О'Съливан-старши е прибран на "топло" за убийство през 1992 г. - годината, в която синът му става професионалист. Той прекарва 18 години зад решетките преди да бъде освободен през 2010 г.

Бащата намушква до смърт Брус Брайън, шофьор на известен гангстер, в нощен клуб в Челси.

Говорейки в нов документален филм The Edge Of Everything, Ракетата споделя: "На тръгване той просто погледна жена си и промълви: "Кажи на момчето ми да спечели...".

"Това беше, по дяволите, преди 30 години! Част от мен си мислеше: "По дяволите ти и по дяволите това, просто по дяволите всички", все още е гневен Рони, превърнал се в тези години в най-великия играч на снукър на всички времена.

"Най-здравословното нещо, което можех да направя, вероятно беше да спра да играя снукър. Но не го направих, просто се почувствах длъжен да се придържам към това."

О'Съливан трябваше да отгледа осемгодишната си сестра Даниел, когато майка му също беше хвърлена в затвора през 1996 г. за укриване на данъци.

Легендата от Есекс е откровен и за борбите си с психичното здраве и пристрастяването през годините.

"Не исках да оправдавам всичко в тази ситуация с баща ми. Исках нормален живот, дори без снукър, просто нормално семейство... Като погледна назад, беше кошмар. Не бях добър в това да държа всички тези неща заключени в мен. Хората можеха да видят, че се разпадам."

Тази седмица той се оттегли от предстоящия турнир Champion of Champions, за да се концентрира върху здравето си. Седемкратният световен шампион говори за изтощение и стрес, докато аргументира решението си.