на живо

Без пощада: 40 години забрана за хулиган, ударил футболист (ВИДЕО)

Пияният фен плати скъпо за своите изцепки

Без пощада: 40 години забрана за хулиган, ударил футболист (ВИДЕО)

Футболният хулиган, който стана известен по време на втория мач между ПСВ и Севиля от плейофите в Лига Европа, получи доста тежко наказание. Мъжът няма да посещава домакинските мачове на нидерландците в следващите 40 години, обявиха от клуба.

В края на февруари той нахлу на терена на стадион „Филипс“ и нападна Марко Дмитрович, който получи удар в лицето. Впоследствие се оказа, че фенът е бил под въздействието на алкохол, а вратарят на испанците успя да го обезвреди и просне на земята, след което последва намеса на стюардите. 

Снимка: Reuters

Информацията гласи, че привърженикът е бил сериозно почерпен, а в кръвта му бяха открити 1.6 промила. Действията на 20-годишния мъж му костваха да бъде осъден на три месеца затвор, един от които условно. Още тогава стана ясно, че това е третият път, в който той се изправя пред съда за престъпления, свързани с футболно хулиганство. Преди това става дума за две нарушения през 2021 година.

Снимка: Reuters

Проблемите за него обаче не спират дотук. От прокуратурата в Айндховен наложи ограничение на запалянкото да не се доближава до спортното съоръжение в следващите 2 години.