на живо

Биеше ни по тестисите: Грозен скандал в сумото

Звездата Хокусейхо се оттегли от спорта след смущаващи обвинения

Биеше ни по тестисите: Грозен скандал в сумото

Скандал разтърси сумото. Изгряващата звезда Хокусейхо беше принуден да се оттегли от спорта след серия смущаващи обвинения.

Смята се, че той е тормозил по-младите бойци. Биел ги по лицата, гърбовете и тестовете им. Крадял парите им, наказвал ги с удари по задните части с дръжката на метла. А за капак използвал дезодорант като огнехвъргачка, за да пръска пламъци срещу тях.

22-годишният Хокусейхо избра да се пенсионира след препоръка на японската федерация. "Дълбоко съжалявам, че използвах насилие срещу моите приятели от школата", заяви той пред Japan Times.

Федерацията санкционира и треньора на Хокусейхо - легендарния шампион Хакухо Шо. Той е понижен до най-ниския ранг за сумо старейшини и освен това е с редуцирана заплата. "Чувствам сериозна отговорност, че не можах да защитя тормозените момчета. Много съжалявам, че причиних безпокойство на асоциацията по сумо, феновете и тези, които ме подкрепят."

Хокусейхо беше смятан за дете-чудо в древния спорт. Той спечели титлите в шеста, пета и четвърта дивизия само през 2020 г. След това проби като метеор до makuuchi - най-високоплатената дивизия. Там балансът на монголеца е 41 победи и 40 загуби.