на живо

Бивш шеф на Ферари за Шуми: Мислехме, че си е счупил двата крака

"Колкото по-малко казвам, толкова по-добре, защото беше ужасен ден..."

Бивш шеф на Ферари за Шуми: Мислехме, че си е счупил двата крака

Лука ди Монтедземоло беше президент на Ферари по време на фаталния ски инцидент от 29 декември 2013, при който пострада седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер.

Въпреки че Шуми беше опитен скиор, той се отклони от пистата със сина си Мик, премина през камък, загуби контрол, падна и удари главата си.

Каската му спасява живота, но той прекарва месеци в кома и не се е появявал публично след инцидента във френските Алпи. И така изминаха десет години, в които феновете му, както и много други, чакат и се надяват на добра новина, но тя така и не идва.

76-годишният Ди Монтедземоло е бивш президент на Ферари, а с него и Шумахер италианският отбор изживя славни дни.

В интервю за La Gazzetta dello Sport той разкри, че първо е помислил, че Шумахер си е счупил двата крака.

"Бях в офиса си в Маранело. Научих новината от ръководителя на комуникационния отдел. Първоначално нямахме пълна информация за случилото се, мислехме, че е счупил нещо, двата крака...", казва маркизът.

"След минути започнаха да пристигат новини и започнахме да се притесняваме. Вижте, колкото по-малко казвам, толкова по-добре, защото беше ужасен ден... Мисля за Михаел много, много често. Всяка година след този ужасен инцидент, особено тези дни, разбира се... Много съм привързан към семейството му. Съпругата му Корина и децата Джина и Мик често идваха в дома ми. Често се моля за Михаел", лаконичен е Монтедземоло.