на живо

Братя Пулеви на 3 март: Наш дълг е да пазим името на родината

Шампионите ни отбелязват националния празник

3 март е датата, която завинаги ще остави отпечатък в българската история. Днес се навършват 145 години от подписването на Санстефанския прелиминарен мирен договор, с който се слага край на Руско-турската освободителна война. По този начин България се завръща на международната сцена след близо 5 века отсъствие.

Част от българските спортисти спазиха традицията и честитиха националния ни празник. Те използваха социалните мрежи, където отбелязаха, че е наш дълг е да браним историята на родината.

Когато стане въпрос за родолюбие, няма как да бъдат подминати братята Кубрат и Тервел Пулеви.

145 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!

Да поспрем за миг и да склоним глава пред онези, платили с живота си свободата на отечеството! Ние помним и никога няма да забравим! Наш дълг е да браним историята на родината! Наш дълг е да пазим името й неопетнено днес и да бъдем достойни да се наречем българи! Поклон, народе!“, написа Кобрата.

От своя страна Тервел припомни малко факти до това как се стига до Освобождението на България и добави: "Честит ден на СВОБОДАТА!"

Капитанът на баскетболния Левски Асен Великов последва примера на двамата боксьори и също честити празника на всички в Instagram.

Това стори и кикбоксьорът Стоян Копривленски.

 

Празникът бе честитен и от боркинята Евелина Николова.

 Мария Петрова се присъедини към останалите спортни личности и отбеляза историческата дата. Легендарната бивша гимнастичка качи стори в Instagram.