на живо

Черна събота: Футболист загина в катастрофа, норвежец се преби с колело

Корнербек на Минесота си отиде в катастрофа, женският футбол в Италия изгуби легенда

 

Черна събота за света на спорта. Две сърца спряха да бият завинаги.

Корнербекът на Минесота Викингс Кайри Джаксън, избран от четвъртия кръг в драфта на NFL през 2024 г., загина в аттомобилна катастрофа. Щатската полиция на Мериленд информира, че 24-годишният Джаксън е една от трите жертви в мелето на пътя.

"Аз съм абсолютно съкрушен от тази новина", каза в изявление главният треньор на Викингс Кевин О'Конъл . "Кайри внесе заразителна енергия в нашия отбор.

За краткото ни време заедно беше очевидно, че ще се развие и ще стане страхотен футболист. Не мога да намеря думи за семейството, приятелите, съотборниците и треньорите му."

Генералният мениджър Адолфо-Менса каза, че е "с разбито сърце" от смъртта на Джаксън.

Междувременно 25-годишният норвежки колоездач Андре Дреге загуби живота си след падане по време на спускане в обиколката на Австрия.

 

Той е загубил контрол в планинско спускане по време на състезанието. Победата заслужи Филипо Гана.

"Съкрушени сме да научим за смъртта на професионалния колоездач Андре Дреге по време на Обиколката на Австрия. Нашите мисли са с неговото семейство, приятели и съотборници", заявиха от Международния колоездачен съюз в платформата X.

Награждаванията след края на състезанието бяха отменени от уважение след новината за инцидента.

Миналата година по време на състезание в Австрия почина друг млад колоездач - Джакопо Венцо.

 

Траур е и в света на италианския женски футбол. Фабио Мелило почина тази сутрин на 58 години. Треньорът на Тернана е бил болен от известно време и състоянието му се е влошило. "Завинаги в нашите спомени", написаха от клуба от Умбрия в социалните мрежи.

Мелило се смята за един от пионерите в женския футбол на Апенините.