на живо

Чикаго Блекхоукс изрита хокеист, преспал с майката на съотборник

Психиатър се заема с Кори Пери

Нападателят Кори Пери обяви, че е започнал да работи с експерти по психично здраве, за да се справи с проблемите си с алкохола, след като Чикаго Блекхоукс прекратиха договора му заради "поведение, което е неприемливо".

Пери изпрати изявление по мейл до АП и други медии, в което се извинява за поведението, което нарече "неподходящо и погрешно". 38-годишният ветеран от НХЛ каза, че се надява да си върне доверието на онези, които са вярвали в него през цялата му кариера.

"Бих искал искрено да се извиня на всички в Чикаго Блекхоукс, включително собственици, ръководство, треньори, служители и моите съотборници. Също така бих искал да се извиня на моите фенове и на семейството ми. Засрамен съм от поведението си", обяви той.

Пери, който е бивш носител на трофея "Харт", завърши сезон 2022/23 с 12 гола и 13 асистенции в 81 мача. Като играч на Анахайм Дъкс той спечели купа "Стенли" през 2007 година.

В кариерата си е играл още за отборите на Далас Старс и Монреал Канейдиънс, като има общо 417 гола и 466 асистенции в 1257 мача в НХЛ. На 30 юни Пери подписа едногодишен договор с Чикаго Блекхоукс на стойност 4 милиона долара, който беше прекратен преди няколко дни.

И още нещо - медиите в САЩ пишат, че Пери е имал афера с майката на 18-годишен съотборник.

"След вътрешно разследване, Чикаго Блекхоукс заключи, че поведението на Кори Пери е неприемливо и нарушава правилата на нашия отбор. Това е трудна ситуация и вие всички определено искате отговори. Най-важното е, че сме предприели необходимите стъпки, а за останалите ще бъдете информирани скоро.

Надявам се, че разбирате защо не мога да ви дам всички отговори днес. Поверителността на участниците е най-важна в момента", каза пиарът на Чикаго Кайл Дейвидсън.