на живо

Darko Team празнува рожден ден с тренировка за 300 деца (ВИДЕО и СНИМКИ)

Най-голямата школа по лека атлетика в София стана на 5 години

Darko Team празнува рожден ден с тренировка за 300 деца (ВИДЕО и СНИМКИ)

Софийската школа по лека атлетика Darko Team отбеляза 5 години от създаването си с мащабна парти тренировка.

Повече от 300 души от всички възрасти се събраха на стадион "Васил Левски", за да празнуват с най-голямата школа по лека атлетика в столицата.

Гостите проследиха историята на Darko Team като разгледаха специалната фотоизложба на клуба, написаха пожелания в книгата за спомени и се забавляваха със снимки на специално изградената фото-будка. Не мина и без торта.

Всички гости се включиха в общата лекоатлетическа загрявка, а кулминацията на тържествената тренировка беше символичното 5-минутно леко бягане, с което се отбеляза петгодишнината на клуба.

Президентът на федерацията по лека атлетика Иван Колев и Йоанна Дочевска - председател на Асоциацията за развитие на българския спорт, бяха сред гостите на празника.

Школа по лека атлетика Darko Team е сред най-активните спорни клубове предлагащи занимания по детска атлетика.

Клубът е член на федерацията по лека атлетика и се грижи за подготовката на над 200 млади атлети на четири тренировъчни бази в най-големия български град.

Следващото предизвикателство на Darko Team е организацията и участието на най-голямото изцяло детско състезание по бягане Darko Team Baby Cup - епизод 5. Надпреварата за деца от 4 до 13 години ще се проведе на стадион "Васил Левски" на 28 април.