на живо

Европейският шампион Епитропов: Усетих пеперудите в стомаха (ВИДЕО)

Той подели златото с шведа Ерик Персон

 

Уверен в собствените си възможности, но и развълнуван от успеха се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка европейският шампион на 200 м бруст Любомир Епитропов. 

Секунди след като се окичи със златото в Белград, той сподели, че е сбъднал една от мечтите си.

"Развълнувах се на почетната стълбичка. Винаги съм знаел, че мога да го постигна, но когато чух химна усетих пеперудите в стомаха. Една от мечтите ми се сбъдна!", заяви Епитропов пред канала на европейската федерация.

Българинът завърши с едно и също време - 2:09.45 мин, с шведа Ерик Персон, така че двамата поделиха златото. 

Снимка: Reuters

 

"Радвам се, че ще разделя златото с Ерик той е страхотен в бруста и за мен е чест да поделим първото място", заяви Епитропов.

Снимка: Lap.bg

Досега българското плуване имаше само един златен европейски медал на 50-метров басейн – този на Таня Богомилова на 200 м бруст от София'85.

 

За мъжкото ни плуване това е втори медал от континентално на голям басейн. Европейски шампион имахме, но на малък басейн – Денислав Калчев от Ставангер'94.

Времето на Епитропов означава и покрит норматив за олимпийските игри в Париж. Така той се присъединява към Йосиф Миладинов, Габриела Георгиева и Петър Мицин, които ще плуват на най-големия спортен форум, който започва след месец.