на живо

Фейгин за трети път е на финал на световно

Лидер след кратката програма е олимпийската бронзова медалистка Каори Сакамото

bTV

Най-добрата ни фигуристка в последните години Александра Фейгин се класира за волната програма на световното първенство в Сайтама.

19-годишната шампионка на България представи без сериозни пропуски кратката си програма и намери място в Топ 24 за финала при жените.

Възпитаничката на клуб "Денкова-Стависки" с лични треньори Ина и Андрей Лутай изпълни стабилно скоковете си - комбинация от два тройни тулупа, както и троен ритбергер, а после и двоен аксел, и получи оценка от 54,65 точки за композицията си върху музика от темата на Магнус Файнс за филма "Онегин" и произведението "Чудо" (Prodigy) на японския композитор Котаро Накагава.

Снимка: Reuters
Саша зае 24-а позиция в крайното подреждане от общо 35 участнички.

С най-добра оценка във волната програма влезе световната шампионка и олимпийска бронзова медалистка от миналата година Каори Сакамото (Яп) - 79,24 т.

За Фейгин това ще е трети финал на световно първенство, след като завърши 17-а при дебюта си през 2019 г. и повтори постижението си през 2021 г.

През този сезон Александра вече участва във волната програма на европейското първенство в Еспоо (Фин) през януари, когато се нареди 16-а на континента.