на живо

Фотографът Любомир Асенов откри изложба с кауза (ВИДЕО)

„Мостът на влюбените“ стана сцена на паметни снимки

Фотографът Любомир Асенов откри изложба с кауза (ВИДЕО)

Емблематично място в София приюти изложбата на спортния фотограф Любомир Асенов. "Мостът на влюбените" стана сцена на над 60 снимки, всяка запечатала паметни български и чуждестранни успехи.

Събитието е с благотворителен характер. Всяко от 30-те пана може да бъде закупено, а сумата ще бъде дарена за подпомагане на детския спорт у нас.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Сред снимките е и "Сълзата на Антоанета". В първите дни на олимпийските игри в Токио кадърът на плачещата ни сребърна медалистка в спортната стрелба Костадинова се превърна в хит в социалните мрежи. Генерира хиляди харесвания. Провокира стотици коментари и дори привлече вниманието на BBC Sport.

Тогава, в края на годината, редакторите на авторитетното издание избраха 21 от най-впечатляващите снимки за 2021 г. Сред селектираните бе снимката със сълзата, сякаш закачена върху ръба на една предпазна маска.

"Имаме сълзи и на тази снимка, и на снимката с медала на Ивет Горанова, както и на "Златните момичета". Това са моменти, които са силно чакани.", сподели пред bTV Асенов.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"Нямах търпение днес да дойда и да си видя моите снимки. Да си ги припомня по-точно, защото аз ги знам. Всички тези снимки, които са тук, ще бъдат вечни. Те останаха в историята и винаги, когато ги видим, ще настръхваме, ще си спомняме с гордост и щастие за моментите на победи.", каза Ивет Горанова - олимпийска шампионка в каратето.

Любомир Асенов има над 18-годишен опит. Той е единственият роден фотограф, лицензиран да снима Формула 1.

Нямаше друг български фотограф до ринга и на историческия мач за световната титла в тежка категория по бокс между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев в Лондон през декември 2020 г.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Асенов е фотографът, снимал специално триумфа на Григор Димитров по време на друг не по-малко исторически момент за родния спорт – онзи финален "Мастърс" отново в британската столица през 2017-а.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

За олимпийските игри в Токио Любо Асенов се бори като лъв за своята акредитация. Първоначално той бе лишен от такава.

Съдбата обаче обича справедливостта и след намесата на МОК, фотографът сбъдна мечтата си да снима на най-великия спортен форум на планетата. И не просто снима, а направи фотоси-шедьоври, превърнали се в едни от най-докосващите емоционално в японската столица.