на живо

Гъбите ми говорят: Шампионка продаде дома си и напусна спорта

Предстои колосална война между доброто и злото, в хората живеят демони

 

Елена Никитина е бронзова медалистка от зимните олимпийски игри в Сочи. Тя е единствената рускиня, спечелила Световната купа по скелетон. В колекцията й има три медала от световни първенства и четири европейски титли.

През лятото на 2022 г. тя решава да опита нещо ново - бързото пързаляне с кънки. Но през зимата не се състезава нито там, нито в скелетона. За сметка на това прекарва много време в Бали.

Тази седмица треньорът на националния отбор Денис Алимов небрежно обявява, че Елена е приключила кариерата си. Новината не може да се нарече сензация - времената са несигурни, а съвсем малко от героите от Сочи 2014 все още са в играта. Никитина обаче е приключила не само със спорта. Тя е рестартирала целия си живот.

В социалните мрежи има запис от предаване на живо, в което бившата шампионка общува с гуру след ритрийт в Ямайка. Ритрийт е преживяване, посветено на духовната практика, което набира все по-голяма популярност.

"Дойдох в Ямайка, защото вече имах опит с гъбите. И трябваше да се гмурна по-дълбоко. Първият път беше в Бали. Когато исках да пробвам, хората постоянно ме питаха: "Какво правиш? Това са лекарства. Понякога това свършва зле. Хората излизат през прозорците." Накратко, беше кошмар", разказва онлайн Елена.

"Но, слава Богу, всичко е наред с главата ми. И реших да пробвам. Всичко беше разделено на преди и след. Това са растения-учители. Те лекуват. При първото пътуване ми наместиха челюстта, с която имах проблеми. Видях как на други хора изправиха гърба, лекуват коляно - болки, за които нито един лекар не може да помогне с години. Казаха ми, че могат да излекуват всяка човешка болест."

"Да вземем например майка ми. Един ден се върнах от тренировъчен лагер и разбрах, че нещо не е наред с нея. Забравяше разни неща, имаше проблеми с паметта. Предписаха й някакви хапчета. Връщам се след шест месеца и това е - просто зеленчук. Който не може да яде, да се измие. Накратко, всичко е прецакано. Алцхаймер..."

"В Бали ми казаха - доведи майка ти, дай й гъби. Веднага точно изчислиха дозировката, обясниха, че трябва да се смеси с мед и да се намаже върху плодове, за да се пречисти тялото. Защото всяка болест е натрупване на мръсотия."