на живо

Гимнастичка, изнасилвана 8 години от маниак: Каза ми, че трябват жертви, за да стигна до олимпиадата

„Лекуваше“ ме навсякъде, където намираше възможност, разказва МакКайла Марони

През 2018 г. бившият лекар на олимпийския отбор по гимнастика на САЩ Лари Насър бе осъден на 175 години затвор след свидетелските показания на 156 жени, които е насилвал докато са били момичета.

Снимка: https://www.sport-express.ru

Самият Насър се призна за виновен за сексуално насилие и злоупотреба със 100 непълнолетни под прикритието на медицинско лечение. Срещу него свидетелстваха над 150 жертви, като много от тях се отказаха от анонимността, на която имат право по закон.

Той е изнасилвал над 100 пъти и олимпийската шампионка МакКайла Марони, която беше смятана за секс символ на американския спорт. Тя е и една от първите, които публично заговориха за престъпленията на лекаря остеопат.

Снимка: https://www.sport-express.ru

Нейната иронично-безразлична усмивка се превърна в интернет мем. Хиляди фенове й признаха любовта си. Но, както се оказа, в личния си жувот тя е преживяла истинска драма.

„Тъкмо бях влязла в националния отбор и той каза, че ще ме прегледа. Тогава ме изнасили за първи път. Бях на 13 години", спомня си Марони в интервю за NBC. „Каза, че е трябвало да се правят жертви, за да се стигне до олимпиадата. Мислех, че може да има смисъл и не исках да казвам на никого за това. Непрекъснато ми досаждаше. Колко пъти ме изнасили? Стотици."

Снимка: https://www.sport-express.ru

Заради атрактивната си визия Марони е била любимка на маниака. Насър задоволява страстта си с нея повече от сто пъти в продължение на осем години - до края на кариерата й през 2016 г. Веднъж, според Марони, той й дал хапче, след което тя се събудила гола в леглото на Лари.

През 2011 г. трикратната световна шампионка се оплака от лекарския тормоз на треньора си Джон Гедърт, но след това само става обект на подигравки от други гимнастички и се зарича никога да не казва на треньорите и приятелите си за "загрижения" лекар.

Снимка: https://www.sport-express.ru

„Всичко, което ги интересуваше, бяха парите и медалите“, казва Марони. "Нищо друго не ги притесняваше. Съмнявам се, че кариерата ми в гимнастиката наистина си заслужаваше това, с което трябваше да се сблъскам. Тепърва трябва да сглобявам живота си."

Освен това федерацията, вместо да предаде маниака на полицията, плати обезщетение на жертвите за мълчанието им. И така, МакКайла получи 1,25 милиона долара за тормоза. Според жертвите, Насър е имал покровители в олимпийския комитет на САЩ и в Мичиганския университет.

„Д-р Насър ми каза, че получавам необходимото от медицинска гледна точка лечение, което той е прилагал на своите пациенти повече от 30 години“, разкрива още гимнастичка. „Този ​​човек ме „лекуваше“ навсякъде, където намираше възможност".

Снимка: https://www.sport-express.ru

На 18 октомври 2017 г. Марони, като част от кампанията #MeToo, говори публично за зверствата, които Лари е извършил срещу нея. Самият лекар вече е арестуван по това време. След това МакКайла взима активно участие в съдебните процеси и документални филми за зверствата на маниака-педофил.

Снимка: https://www.sport-express.ru

След като печели сребърен медал за прескок на олимпиадата в Лондон през 2012 г., нейната снимка с култовата усмивка се превърна в интернет мем "МакКайла не е щастлива". По време на посещението на националния отбор на САЩ в Белия дом през ноември 2012 г., самият президент Барак Обама поиска обща снимка с такова изражение на лицето.