на живо

Холанд наруши правилата в кола за 300 000 паунда (ВИДЕО)

Звездата на Манчестър Сити може да се забърка в сериозни проблеми

Холанд наруши правилата в кола за 300 000 паунда (ВИДЕО)

Арлинг Холанд е на път да се забърка в сериозни неприятности. Головата машина на Манчестър Сити бе спипана да използва мобилния си телефон, докато шофира своя Rolls-Royce.

На снимки, които се появиха в социалните мрежи, се вижда как норвежецът гледа в скута си и държи устройството с лявата ръка, докато с другата управлява волана на возилото, което струва 300 000 паунда. Оказва се, че нападателят е шофирал по двулентовото платно на Ню Ислингтън в Манчестър, което се намира близо до стадион „Етихад“.

Инцидентът се е случил ден след фантастичния мач на норвежкия национал на 14 март, когато собственоръчно разпиля Лайпциг с 5 гола при шеметната победа на Сити със 7:0 в Шампионската лига. Прегрешението на Холанд предвижда отнемането на 6 наказателни точки и глоба от 200 паунда. Освен това книжката му може да бъде отнета, ако е държал изпит за такава в последните 2 години.

"Aрлинг почти не e допускал, откакто се премести в Сити, но той трябва да обръща повече внимание на пътя, когато шофира, и трябва да спазва закона, когато шофира. Това е глупава грешка, но може да бъде опасна за него и за другите участници в движението. Последното нещо, което феновете искат, е той да бъде изваден от игра“, разказва очевидец на случката.

Според доклад на RAC ( б.а.- Британска компания за автомобилни услуги) през 2020 г. установи, че еднин от проблемите е това, че една трета от шофьорите използват мобилните си телефони зад волана. Статистиката, публикувана миналата година, разкри, че през 2020 г. 17 души са загинали и 499 са били ранени при катастрофи, при които водачът е използвал мобилен телефон.

През този сезон Арлин Холанд няма спиране, тъй като срещу името му личат 42 гола за 37 мача на „гражданите“ във всички турнири.