на живо

"Идваше на тренировки с махмурлук": Проблемите на Роман Костомаров с алкохола

Глобявах го, стигна до 800 долара и това беше лимитът, разказва треньорът на легендарния фигурист

"Идваше на тренировки с махмурлук": Проблемите на Роман Костомаров с алкохола
 

Фигуристът Роман Костомаров стана герой на предаването "Тайната на един милион". Той говори за емоциите от олимпийското злато, а треньорът му Александър Жулин не подминава и болезнената тема за проблемите с алкохола на фигуриста.

На 6 юли Костомаров беше изписан от болницата, след като на 10 януари беше приет в реанимация заради тежка пневмония. В продължение на две седмици той беше поставен на апаратно дишане.

В началото на февруари руснакът претърпя ампутация на двата крака и на пръстите на двете ръце.

На 20 февруари стана известно, че фигуристът има спазъм на мозъчните съдове, но лекарите бързо се справиха със ситуацията.

46-годишният Костомаров спечели златен медал заедно с Татяна Навка при танцовите двойки на зимните олимпийски игри в Торино 2002.

Двамата са още двукратни световни и трикратни европейски шампиони по фигурно пързаляне, както и победители във финала на сериите Гран при.

"Когато звучи химнът и си на върха, цялото ти тяло настръхва. Вътрешен възторг и гордост, дълбоко издишане за годините на леда, за свършената работа. Някакво самодоволство, но в същото време огромно опустошение. Изцеден си като лимон. Еуфорично е, но в същото време си празен", споделя Костомаров.

В програмата участва и бившият треньор на фигуриста Александър Жулин. Той призна, че докато Роман е лежал в болница, той се е молел за своя възпитаник и приятел.

"Притеснен не е точната дума. Никога не съм забелязал, че Рома е бил небрежен към здравето си. Когато се случи тази история, се обадих на Таня.