на живо

Ивет Горанова пред bTV: Излезте и гласувайте, за да не мрънкаме после! (ВИДЕО)

Без карате и на олимпиадата в Лос Анджелис 2028

 

"Гласувах, да. Хората в политиката се борят, както и ние в спорта - за справедливост и честност. Лошо ще бъде, ако изгубим посоката. Важно е да си честен, напълно отдаден на това, което правиш.

Накрая побеждава този, който е истински, който е верен и честен. Доброто винаги побеждава, както в приказките.

Всеки един човек трябва да излезе и да гласува. За да не мрънкаме после, ние решаваме! Във всяка една сфера! Ние трябва да го направим, ти си човекът, от който зависи.

 

Няма кой да ти мести ръцете и краката. Всички трябва да бъдат активни, да действат и да бъдат постоянни в процеса", каза олимпийската ни шампионка по карате от Токио 2020 Ивет Горанова. Тя бе гост на Виктория Петрова и Светослав Иванов в студиото на "120 минути".

Снимка: Ivet Goranova Facebook

Има във витрината си над 200 медала за 15 години в залата, които се равняват на близо 80 килограма метал.

"Тези неща нямат цена. Особено олимпийският медал. Най-ценните неща в моя живот, постигнати с много труд, пот и лишения", каза още Горанова.

Каратето е вторият в света най-масов спорт след футбола, но едва ли ще го видим и на олимпиадата в Лос Анджелис 2028.

"Става дума за бойно изкуство, което ни учи на дисциплина, самоконтрол, морал, ценности... Ако изгубим тези неща, ще загубим спорта, като нещо ценно и значимо. В Япония бяхме демонстративен спорт. Трябваше да сме на още една, за да сме постоянно част от олимпийската програма и да не ни махат. На наше място обаче избраха брейк. Тъжно е, тъкмо тръгнахме нагоре, сега се върнахме в изходна позиция", емоционална е шампионката.

Какво още каза тя за брака и децата - чуйте във видеото.

Последвайте btvsport.bg за още новини във VIBER

Още видео и снимки от btvsport.bg и в INSTAGRAM

Още горещи теми от от btvsport.bg и във FACEBOOK