на живо

Измамници търсят Болт. Имат да му връщат 12 млн. долара!

Световният рекордьор едва ли ще си получи всички вложени пари

Reuters
 

Световният рекордьор на 100 и 200 м Юсейн Болт може да е добър в бягането, но не и в инвестирането на спечелените средства. 

Преди години ямаецът инвестира 12 млн. долара в компания, която се оказа финансова пирамида. 

Снимка: Twitter

Наскоро местните власти обявиха, че за измамените, в това число и 8-кратния олимпийски шампион, има надежда! Фирмата е в ликвидация и може да върне 30 млн. долара на всички замесени. 

Лошата новина е, че Болт едва ли ще получи цялата инвестирана сума. Освен него са измамени още 200 души, които са инвестирали във въпросната Stocks and Securities Limited 1,2 млрд. долара. 

 

Връщането на парите трябва да започне в близките дни, като ще бъде под надзора на държавата. 

Под съдебна отговорност е приведено само едно лице - мениджърът за връзките с клиенти Жан-Ан Пантон. Тя е съдена за фалшификация на документи и кражба. 

Снимка: Reuters

"Юсейн е изключително разстроен. Шокиран е как в неговата държава, за чийто имидж той работи чрез спортните си успехи, допуска подобно нещо", коментира адвокатът на бившият лекоатлет. 

 

Цялостното състояние на Болт в момента се оценява на около 31 млн. долара. Той продължава да получава по 10 млн. долара от рекламния си договор с една от най-известните марки за спортни стоки в света. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Usain St.Leo Bolt  (@usainbolt)