на живо

"Как да кажа на децата, че татко им няма да има крака и ръце?"

Най-трудните разговори за съпругата на Роман Костомаров

"Как да кажа на децата, че татко им няма да има крака и ръце?"

Бронзовата олимпийска медалистка и съпруга на Роман Костомаров - Оксана Домнина, разказва как е казала на децата си, че съпругът й е приет в болница в началото на 2023 г.

"Беше ми много трудно да говоря с деца. Трябваше да го направя преди някой друг отвън да ги изплаши още повече. Те знаеха, че татко им е в болница, че е в тежко състояние, знаеха, че не може да диша сам, че около него има много апаратура и лекарства.

Но всеки мой разговор завършваше така: "Татко ни е силен, всичко ще бъде наред. Обичаме го, предаваме само положителни емоции, не се разстройваме и не плачем."

Всяка информация завършваше с положителна нотка. Но как да кажа на децата, че татко им няма да има крака и ръце? Не знам как им казах. Сега седя и самата аз не вярвам в това, което казвам или в това, което се случва.

Този разговор бе най-трудният в живота ми. Как го възприеха децата? Илюша си личеше, че е притеснен. Имаше сълзи в очите му, но той каза: "Мамо, не разбирам как е възможно това." Настя е по-зряла, всичко веднага й стана ясно.

Разбира се, имаше сълзи, подсмърчане, прегръдки. Дори този тежък разговор бях принудена да завърша с това, че нашият татко е най-готиният. Най-важното е, че той живее", каза Домнина в интервю за канала на Юлия Меншова в YouTube.

През 2011 г. се роди дъщерята на Костомаров и Домнина - Анастасия, а през 2016 г. и синът им Иля.

Припомняме, че през януари 2023 г. легендарният фигурист бе приет в реанимация с пневмония. На фона на сепсиса той започна да има проблеми с кръвообращението и през февруари 2023 г. стана известно, че фигуристът е с ампутирани крака и ръце.

На 17 декември, на шоу в чест на 50-ия рожден ден на Иля Авербух, той се представи на лед за първи път след операциите.