на живо

Коледата отменена: Фюри избяга от мач с Усик

Циганския крал ближе рани след скандалната победа над Нгану

Коледата отменена: Фюри избяга от мач с Усик

Дългоочакваната битка между Тайсън Фюри и Олександър Усик няма да се състои на 23 декември. Сблъсъкът за титлата абсолютен световен шампион по бокс в тежка категория ще бъде отложен най-рано за февруари.

За промяната стана ясно непосредствено след изключително спорната победа на Фюри над бишия UFC щампион Франсис Нгану в Саудитска Арабия. Камерунецът - пълен дебютант на боксовия ринг - прати Цигански крал на пода в третия рунд. Въпреки това двама от тримата съдии предпочетоха британеца.

Мястото си на трибуните беше заел и Усик, който се хвана за главата при нокдауна на бъдещия си съперник. "Искам да се бия с Тайсън Фюри на 23 декември, готов съм", отбеляза шампионът на WBA, IBF и WBO.

Мениджърът на Фюри - Франк Уорън - обаче даде да се разбере, че мачът ще бъде по-близо до Свети Валентин, отколкото до Коледа. "Договорът е подписан. Двубой ще има, но не и на 23 декември. Тази дата беше истинска лудост от самото начало. Тайсън тъкмо приключи 12-седмичен лагер, завършил с тежка битка. Той има нужда от почивка със семейството си. Когато сме готови, ще обявим датата. Вероятно в края на януари или през февруари - зависи от тялото на Фюри".

Повечето експерти очакваха Циганския крал да не срещне никакви затруднения с Нгану, който започва да тренира сериозно в зала едва на 22 години. Тайсън твърдеше, че Франсис няма как да го победи дори ако държи мачете и пистолет.

37-годишният Нгану, който преди години се добира нелегално до Европа след опасен преход през пустинята Сахара и престой в испански затвор, се представи блестящо от първия гонг до речта си след срещата.