на живо

Максим Стависки към Костомаров: Паркингът ти е безплатен, нямаш нужда от чорапи

Легендарният фигурист разказа как приятелите му го дразнят и се шегуват с него след ампутациите

Максим Стависки към Костомаров: Паркингът ти е безплатен, нямаш нужда от чорапи

За трагедията в живота на легендарния руски фигурист Роман Костомаров всичко се знае, анализирана е от всички възможни ъгли.

Олимпийският шампион многократно е разказвал в много интервюта какви болки е изпитвал и как успява да преодолее заболяването, което го остави без крака и ръце.

Всичко това е една част от настоящия живот на Роман, но има и друга, в която въпреки сериозността на ситуацията той не губи чувството си за хумор и демонстрира уникална самоирония.

В "Шоу Воли", където спортистът гостува със съпругата си Оксана Домнина, той разказа няколко забавни истории за живота си днес.

В предаването си комикът Павел Воля събира гости от различни професии, с които никога не е скучно.

Роман Костомаров и Оксана Домнина не дойдоха в студиото да леят сълзи, а да се шегуват и да се смеят, включително на себе си.

Роман, който претърпя ампутация на ръцете и краката си през 2023 г., разказа как приятелите му го дразнят и се шегуват с него след операции.

"Макс Стависки постоянно ме дразни: "Паркингът ти е безплатен, нямаш нужда от маникюр или педикюр, краката ти не се потят, нямаш нужда от чорапи."

И това не беше всичко. Фигуристът накратко разказа как са започнали всички здравословни проблеми и за престоя в болницата.

"Когато си на крака, се чувстваш пълноценен човек. Когато се прибереш и махнеш всички протези, разбираш, че си като хлебарка, легнала по гръб, която не може да се обърне. И така всяка сутрин. Тогава, като си сложиш всичко, караш кола, чувстваш се нормално, живееш... Най-трудното в ежедневието е да сложиш протезите", сподели Костомаров.

И тогава още една история хвърли публиката в лек шок. От една страна беше адски смешно, от друга - всички искаха да плачат.

Когато Роман се върнал у дома след всички трудности, които беше преживял и вместо крака имаше протези, той помолил сина си да му помогне да свали протезите. На което детето отговорило, че старите му крака били много по-тежки от сегашните.

Великият шампион завърши:

"Ако не се шегуваш със себе си в такава ситуация, унинието си отива."

Албена Денкова и Максим Стависки - двукратни световни шампиони при танцовите двойки за България, участваха в турнето на "Ледников период" - Отново заедно през 2023-а, което бе в подкрепа на Роман Костомаров.

Припомняме, че на 5 август 2007 г., при шофиране с несъобразена скорост, Максим Стависки предизвика катастрофа, удряйки челно с джипа си хондата на 23-годишния Петър Петров от Сливен. Петров загива, а неговата спътничка Михаела Горсова пострада тежко и изпадна в кома. Кръвната проба на спортиста отчита 1,1 промила алкохол. Осъден е на 2 години и 6 месеца условно с 5-годишен изпитателен срок.