на живо

Малката Тереза Маринова тръгна по стъпките на голямата

Да носиш това име е голяма отговорност, убедена е седмокласничката от Враца

Малката Тереза Маринова тръгна по стъпките на голямата

Мнозина смятат, че името на човек има силата да предопределя жизнения му път. Това твърдение добива логика, когато се запознаeте с Тереза Маринова.

Не с олимпийската шампионка в тройния скок от Сидни 2000, а със седмокласничка от Враца. Тя носи името си с гордост, тренира лека атлетика и има мечта – да повтори успеха на голямата Тереза, стъпвайки на олимпийския връх.

„Да носиш това име е голяма привилегия. Имам голям хъс за победа и винаги се боря, за да постигам целите си“, казва малката Тереза.

Тя бързо осъзнава отговорността, идваща с името ѝ. Започва да тренира още по-усилено, след което сбъдва друга мечта – да се запознае с голямата Тереза.

„Много исках да се срещна с нея. Когато това се случи, станах още по-мотивирана. Заради Тереза продължавам да тренирам с още по-голяма амбиция и искам да продължавам напред“, откровена е Маринова.

Снимка: Getty Images

Какво каза голямата Тереза на малката в специално видео, в коя дисциплина седмокласничката ще атакува медалите и как е успяла да претърпи пълна промяна, благодарение на леката атлетика, вижте във видеото.