на живо

Мицин пред bTV: Върхът, към който се стремя, е стръмен и висок (ВИДЕО)

Световният шампион в плуването се включи в предаването „120 минути“

Мицин пред bTV: Върхът, към който се стремя, е стръмен и висок (ВИДЕО)
 

Новото златно момче на България - Петър Мицин, преследва високи цели в плуването и ще даде всичко от себе си, за да ги постигне.

Това заяви при включването си в предаването "120 минути" по bTV самият плувец, който спечели един златен и два сребърни медала на световното първенство за юноши в Нетаня (Израел).

"Върхът, към който се стремя, изглежда стръмен и висок. Затова трябва да се фокусирам изцяло върху труда, който полагам и ще положа."

"За момента свободният стил ми е любим, тъй като бътерфлая съм го оставил на заден план, но занапред ще гледам да съчетавам и двете равномерно.", каза Мицин, който триумфира на 400 свободен стил.

"Първият, с когото говорих след златния медал, беше треньорът ми (Николай Вакареев). Вторият беше майка ми, която се обади. На нея също съм много благодарен за постигнатото дотук.", допълни 18-годишният талант, прибиращ се у дома още със сребърни отличия на 200 м бътерфлай и 400 м свободен стил.

"В басейна повече се съсредоточавам върху моето плуване, не се водя от другите около мен. Всеки път е различно. Може би, ако са по-близки времената, тогава вече се ръководя от тяхното темпо и накрая се раздавам максимално."

"На всички млади хора, които се занимават със спорт, но и на тези, които не се, искам да пожелая освен да бъдат доста изпълнителни и надъхани, да си поставят високи цели и да се трудят максимално, за да ги постигнат."

Пълен запис от "Мача на надеждата" можете да гледате тук: