на живо

"Моментите, в които всичко крещеше спри, аз продължавах"

Не забравяйте да пазите достойнството си, то също помага да държи главата ви изправена, пише най-добрата ни джудистка Ивелина Илиева

Lap.bg

Ивелина Илиева участва на последното си световно първенство в Абу Даби. Най-успешната българска джудистка записа победа над Нино Лоладзе (Груз), след което отстъпи с "ипон" пред представителката на Израел Тимна Нелсон Леви при 57-килограмовите.

След последната среща българката беше поздравена от Международната федерация за дългата ѝ спортна кариера с пожелания за успех в новите начинания.

Илиева е носителка на куп отличия от престижни състезания, втора в Европа през 2016-а, пета в света през 2019-а. Участничка е на олимпийските игри Токио 2020.

"Пътят беше трънлив, осеян с трудности. Имаше и неуспехи, и успехи. Моментите, в които всичко крещеше спри, аз продължавах. За моментите, в които всичко изглеждаше невъзможно, аз пак продължавах.

Снимка: Lap.bg

Закичените медали от състезания не са толкова, колкото ми се искаше, но животът ме окичи с по-важни медали: борбеност, непримиримост, сила, търпение и една много сладка увереност, че мога да преминавам през всичко и да се справям с всичко", написа тя в профила си във Facebook.

Снимка: Lap.bg

"Разбира се, целият този път не извървях сама. Малцина са хората, с които вървяхме в най-трудните моменти... Искам да ви кажа борете се! Борете се за себе си, за мечтите си, за живота си. Колкото и невъзможно и трудно да изглежда... И не забравяйте да пазите достойнството си, то също помага да държи главата ви изправена! Вярвам, че най-хубавото ми предстои! Благодаря!", добави Илиева.