на живо

Не отиде на погребението на 7-годишния си син, а остана да играе на световното

Трагедия в отбора на Фиджи

Една от звездите в ръгби отбора на Фиджи - Джосуа Туисова, прави огромна жертва, за да остане на световното първенство във Франция.

Националът преди дни е научил за смъртта на своя 7-годишен син, но въпреки това избира да не се прибере в родината си за погребението.

Туисова научава за смъртта на сина Тито от своя баща и то часове преди важния мач с Грузия в груповата фаза, спечелен от Фиджи със 17:12.

Краят за момчето идва след дълго боледуване, а неговият баща иска да остане част от състава на Фиджи, който може за първи път да се класира за елиминациите.

Джосуа е от ръгби семейство — той е по-малкият брат на бившия национал на Фиджи по ръгби 7 Пио Тувай, а негов полубрат е Филипо Накоси, който играе за Олимпик и е национал на Фиджи.

Туисова, по прякор Булдозера, спечели олимпийски златен медал като част от отбора на Фиджи на олимпиадата през 2016 г. в Рио де Жанейро.

Според Fiji Village Джосуа е направил най-голямата жертва за своя отбор, като е останал във Франция.

Освен че победи Грузия, Фиджи постигна шокиращ успех над фаворита Австралия, въпреки че започна Световната купа със загуба от Уелс. В мача срещу австралийците Туисова беше и избран за най-добър на терена.

Джосуа има още едно дете - Тимос Елига Ратулеву Туисова, родено през 2018 г.