на живо

Никола Ибришимов с престижна награда за спортна журналистика

Коментаторът спечели приза на името на легендите Люпи и Мичмана

ММС

Никола Ибришимов е носителят на наградата за спортна журналистика на името на Людмил Неделчев-Люпи и Николай Колев-Мичмана за 2022 г. Коментаторът на bTV, БНТ и Евроспорт България е победител в 14-ото издание на класацията за значими постижения в професията.

Подгласници на лауреата на приза са Делян Кючуков от в-к Сега и Илиян Енев от БНТ.

Никола Ибришимов е завършил НСА, като журналистическата си кариера започва в БНТ през 2004 г. Коментирал е редица световни и европейски първенства по футбол, летни и зимни Олимпийски игри. През 2012 г. става лауреат на отличието "Братя Ексерови". През 2016 г. се присъединява към екипа на Евроспорт България. През 2022 г. коментира по БНТ мачове от световното първенство по футбол, включително и впечатляващия финал на мондиала. Познат е на феновете и като глас зад микрофона на двубои от европейските клубни турнири в ефира на bTV Media Group.

"Тази година беше изключително интересна и заради Олимпийските игри в Пекин и световното първенство по футбол в Катар. Подозирам, че получавам наградата заради футболния мондиал, който коментирах за Националната телевизия. Благодаря за доверието и признавам, че тази награда е голяма отговорност", каза Ибришимов.

Наградата му беше връчена от министъра на спорта Весела Лечева. Това се случи в Музея на спорта на Националния ст. Васил Левски.

Снимка: Lap.bg

"Николай Колев и Людмил Неделчев вдигнаха много високо летвата на българската спортна журналистика със своята уникалност и стил. Всеки помни техните коментари и гласове", заяви Лечева и сподели, че често слуша коментарите и на настоящия победител.

За цялостен принос бе отличен отразилият своето девето световно първенство по футбол на живо - Румен Пайташев, който предстои да получи своята награда.