на живо

Обрат! Антъни Иванов все пак ще участва на държавното първенство (ВИДЕО)

Разпространената от Българския олимпийски комитет информация се оказа невярна

Обрат! Антъни Иванов все пак ще участва на държавното първенство (ВИДЕО)

Неразбориите в родното плуване продължават! Антъни Иванов все пак ще участва на държавното първенство, което се провежда на столичния басейн "Диана".

Водещият ни плувец ще стартира, въпреки че беше санкциониран с две години лишаване от състезателни права, поне според Българския олимпийски комитет.

Очаква се Иванов да се впусне в своята дисциплина - 100 м свободен стил.

Вчера от БОК обявиха, че наказанието на Антъни е потвърдено от Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана. Малко по-късно обаче защитникът на плувеца - адв. Георги Градев, заяви, че това не отговаря на истината - още няма мотиви към делото и той ще участва.

Още снощи потърсихме за коментар и Георги Аврамчев - президент на българската федерация. По телефона, специално за bTV, Аврамчев заяви, че разполага само с писмото от БОК, че Антъни Иванов не може да плува на държавното първенство и за да го допусне до участие, трябва да бъде уведомен писмено или от БОК, или от Антидопинговия център у нас, че това е възможно. 

Рано тази сутрин се случи именно това. От федерацията по плуване официално потвърдиха думите на адв. Георги Градев, че Антъни Иванов НЕ Е наказан на този етап. В централата вече са получили и писмото, за което Георги Аврамчев спомена снощи пред bTV, от Българския антидопингов център, че Иванов има право да плува...

ЗАСЕГА.

Защо БОК дава информация, която се оказва невярна? - Отговор на този и на още много въпроси ще търсим днес. Темата в развитие следете тук, както и в новинарските ни емисии.