на живо

Общо 6 медала за спортистите ни със Синдром на Даун (ВИДЕО)

Нашите шампиони блестят на олимпийските игри

Общо 6 медала за спортистите ни със Синдром на Даун (ВИДЕО)

Продължава изключителното представяне на българския отбор на най-голямото първенство за спортисти със Синдром на Даун - TRISOME GAMES.

Три златни и три бронзови медала спечелиха нашите атлети в първите два дни от надпреварата в Анталия, която е със статут на олимпийски игри.

Химнът на България прозвуча два пъти за Александър Асенов. 16-годишният Алекс спечели титлата в трибоя, само ден след като триумфира в скока на дължина.

В събота той завоюва и бронз в спринта на 100 метра, като отстъпи единствено пред представителите на Мексико (финиширал със световен рекорд) и на домакините.

Това е пореден успех за Алекс, който миналия месец направи фурор на световното първенство за спортисти с интелектуални увреждания във френския град Реймс. Тогава Асенов се прибра с пет медала – три златни и два сребърни.

"Мила Родино" прозвуча и за Радена Ангелова на TRISOME GAMES. Борбеното ни момиче бе над всички на 1500 метра спортно ходене.

Радена спечели и бронзово отличие в трибоя при жените в Анталия. Само преди броени дни, тя се завърна от състезание по ски алпийски дисциплини за спортисти с интелектуални затруднения, където също се представи изключително добре.

Бронзов медал в олимпийския турнир по джудо на TRISOME GAMES извоюва Александър Александров.

В Анталия ни представят още седем спортисти - Емилиян Костадинов, Рамона Сикандер, Пламен Грозданов и Виталий Райчев (спортната гимнастика), Василена Богданова и Диляна Папова (художествена гимнастика), Боян Вандов (лека атлетика).

В понеделник Боян Вандов и Радена Ангелова ще се състезават в тласкане на гюле.

Надпреварата в турския курорт Анталия продължава до 26 март.