на живо

Официално: Иван Иванов отново поема щангите (ВИДЕО)

Той ще ръководи отбора на европейското първенство в Ереван

Край на драмите в българските щанги! Седмици след като бе вписан в Търговския регистър като президент на Българската федерация по вдигане на тежести - Ариф Маджид, свика Общо събрание, което се състоя в Русе. 

На него беше определен новият треньорски състав, като стана ясно, че Иван Иванов ще води националния отбор по вдигане на тежести временно до приключването на европейското първенство в Ереван, Армения. На следващия Управителен съвет ще се решава треньорският пост за постоянно.

Припомняме, че предишният президент - Неделчо Колев, утвърди тандемa Пламен Аспарухов - Кристияна Колева да бъде начело на тима ни. 

"Управителният съвет реши, че няма как да го вземе това решение на този етап, тъй като Общо събрание решава треньорския щаб. Ние решихме Управителният съвет да се състои на 31 май тази година. Там ние ще предложим треньорския щаб. Иван Иванов поема отговорност само за европейското в Армения.", коментира пред медиите Маджид.

Българите се подготвяха на 3 различни места. На Белмекен тренираха Карлос Насар, Божидар Андреев и Нино Симеонов под наставления на Пламен Аспарухов. В Русе бе останалата част от националния отбор, водена от Иван Иванов и екипа му. Няколко от националите се готвеха във Варна.

Само преди година щангистите ни записаха страхотен успех на шампионата на Стария континент в Тирана. В албанската столица българските тежкоатлети завършиха на първо място в отборното класиране. Те завоюваха пет титли в десетте мъжки категории.  

"Силно казано нормална обстановка, но колкото е възможно, мисля, че ще се представим не както миналата година, но ще бъде задоволително представянето ни.", заяви Иван Иванов преди първенството на Стария континент в Ереван.

"Нямаме никаква организация. Аз съм присъствал на почти всички УС досега. За първи път срещам УС, който работи конструктивно, защото има доста неща да се изчистват. Аз съм временно – само за европейското, защото няма абсолютно никакво време. Трябва да се пътува другата седмица. Условия не съм поставял.", допълни треньорът.